Kommunpolitiken

Förbjuder miljöpartiet högersamarbete nu?

Än så länge är det bara SVT Text som kommenterat presskonferensen. Jag återkommer med kommentarer när jag fått mer information.

 
Sä här långt är det bara att gratulera mp och s. Det är ju jättebra att Mona, Maria och Peter kommer så bra överens. Problemet för dem är att ute i kommunerna och landstingen så samarbetar mp i vissa fall med högern och det är betydligt vanligare att socialdemokrater samarbetar med vänsterpartiet eller hellre vill samarbeta med vänsterpartiet. Får den socialdemokratiska ledningen med sig sina medlemmar ute i landet?

Hur kommer miljöpartiet att göra? Ska deras borgerliga kommun- och landstingspolitiker förbjudas att samarbeta högerut eller ska miljöpartiet föra olika politik i riksdagen och i kommuner/landsting.

Denna presskonferens hölls två dagar efter att resultatet av miljöpartiets folkomröstning om utträdeskravet offentliggjordes. Var det villkoret?

Uppdatering: nu har DN publicerat TT-artikeln och gjort en snabb analys.  DN konstaterar i sin analys att "genom att enbart låta miljöpartiet vara med på vagnen kan Mona Sahlin hoppas få draghjälp i sin ambition att föra det socialdemokratiska partiet mer högerut". Kanske är det svaret på min fråga om miljöpartiets samarbete med högerpartierna. Mp kommer inte att behöva samarbeta med högerpartier för att driva en högerpolitik. Det kommer Mona, Maria och Peter att se till att den nya mittenalliansen gör alldeles själv.

Kommentarer finns bl.a. från en besviken sosse och en vänsterpartist. En miljöpartist pratar om rödgrönt samarbete men menar kanske ljusrött och grönt. Ett rödgrönt parti finns redan och det partiet är det nu det enda alternativet för Sveriges vänster.

Sverige behöver en ny regering och en ny politik. Inte en ny regering med samma politik. 

Dela den här sidan:

Kopiera länk