Kommunpolitiken

Befria Gaza – Bojkotta Israel!

-Israel är på väg att förvandla Gaza från världens största fångläger till världens största gravfält. Omvärlden har en plikt och ett ansvar att på de tydligaste sätt fördöma Israel och att agera för att försvara Gazas befolkning, säger Lars Ohly partiledare för Vänsterpartiet. Carl Bildt måste nu sluta mumla på sin blogg och tydligt markera mot Israels markoffensiv.

 

 

       

 

 

 

Vänsterpartiet  Att det tjeckiska ordförandeskapet   kallar markoffensiven för "defensiv" skämmer ut hela unionen. Med vilken trovärdighet kommer Sverige och EU kunna tala om fred och folkrätt om man inte står upp för Gazas befolkning nu?   Vänsterpartiet uppmanar alla vänner av fred och folkrätt att delta i de omfattande protesterna mot Israels offensiv mot Gaza och att bojkotta israeliska produkter tills den dag de israeliska trupperna dragit sig tillbaka och blockade mot Gaza hävts.   -Det är djupt upprörande att EU förhandlar med Israel om ett fördjupat samarbete, i synnerhet inom försvars- och säkerhetspolitiken samtidigt som Israels armé gör sig skyldig till allt grövre övergrepp på Gaza. Lika provocerande är det att svenska skattepengar går in i d en israeliska krigsindustrin genom Sveriges vapenimport från Israel säger Hans Linde, utrikespolitisk talesman för Vänsterpartiet. Det borde vara en självklarhet att Sverige bryter sitt militära samarbete med Israel och att EU upphäver sitt förmånliga handelsavtal med landet.  

Hans Linde kommer att tala vid en manifestation på måndag 5/1 15.00 i Brunnsparken, Göteborg och vid demonstrationen i samma stad på lördag 10/1, samling Götaplatsen 14.00.

 

För mer information;

Vänsterpartiets presstjänst, tel: 070-620 00 64

Hans Linde, riksdagsledamot & utrikespolitisk talesman (v), tel: 0702-90 07 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk