Kommunpolitiken

Svar på Dan Möllengårds insändare

När vi pratar blatterea så menar vi invandrare som hela tiden ”förväntas” ta lågbetalda arbeten med usla villkor för en vit välbärgad medel- och överklass. Vi ser dom som städare, pizzabagare, spärrvakter, diskare, taxichaufförer eller springvikarier inom vården, alltid där till hands för en spottstyver.

Svar på Dan Möllengårds insändare den 20 januari 2009

  Inte blir saken bättre att dessa grupper ytterligare ska reas ut med de "hushållsnära tjänster" som regeringen vurmar för. Vi nedvärderar inte dessa yrkesgrupper men vill att de ska ha arbeten med bra löner och arbetsvillkor samt en stark facklig förhandlingsstyrka.

Detta är motsatsen till alliansen som vill ha desperata människor som kan ta jobb med löner under kollektivavtal med invandrare som murbräcka. Är detta så fruktansvärt och nedlåtande som Möllengård påstår? Ett lästips på denna site:

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_525043.svd

 

 

Fahimeh Nordboerg

Gruppledare för V i Trollhättan

Dela den här sidan:

Kopiera länk