Kommunpolitiken

Vänsterpartiet får Europarådets jämställdhetspris

Vinnarna belönas för det arbete vi gjort för att förbättra kvinnors deltagande inom partiet eller i folkvalda församlingar.

– Vi i Vänsterpartiet arbetar hårt för jämställdhet i allt vi gör, så det är klart att det är en stor glädje att få ett sådant internationellt erkännande, säger Eva-Britt Svensson (V), ordförande i EU-parlamentets Jämställdhetsutskott.

– Jämställdhet är nödvändig, det är en förutsättning för rättvisa och balans när det gäller arbetslivet, miljö, världshandel och alla andra politiska områden, säger Svensson.

 

Skicka sidan Skriv ut PDF

 

Det är Europarådets parlamentariska församling (Pace) som delar ut priset för första gången. Det går till partier som "avsevärt förbättrar kvinnors delaktighet i deras partier eller i de valda församlingarna i deras respektive länder". Juryn skulle också bedöma partiernas kunskap och erfarenhet i ämnet, deras förmåga till internationellt jämställdhetsarbete på andra språk samt deras förmåga att arbeta i nätverk och på distans. Den svenska socialdemokraten Lena Hjelm-Wallén var juryns ordförande.

 

Europarådets parlamentariska församlings hemsida: http://assembly.coe.int/


För mer information, kontakta:
Eva-Britt Svensson (V),
ordförande i EU-parlamentets jämställdhetsutskott, svensk mobil: 070 633 13 46,
Blogg: http://www.evabrittsvensson.se

Dela den här sidan:

Kopiera länk