Nyheter

Valplattform med välfärden i centrum

Välfärdsfrågorna står i fokus i förslaget till valplattform. Det är nu vi måste investera i framtidens industri, välfärd och infrastruktur. Det är dessutom det bästa sättet att skapa fler och bättre jobb.

Partisekreteraren Anki Ahlsten svarar på journalisternas frågor under dagens presskonferens

Vi vill bygga världens bästa välfärd – utan vinstintressen. Vi tror inte att människor helst vill välja vilket företag som ska tjäna pengar på oss när vi behöver vård eller omsorg. Vi tror att människor vill kunna känna sig trygga med att välfärdstjänsterna finns tillgängliga där man bor, när man behöver dem.

I valplattformen prioriteras också jämställdhet och integritet som två viktiga frågor i valrörelsen.   Kvinnor arbetar lika mycket som män, men får inte betalt för hela arbetsinsatsen. På jobbet är lönen lägre och arbetsvillkoren ofta sämre. Efter jobbet fortsätter arbetet hemma med matlagning, städning och disk. Resultatet är sämre ekonomi och mer stress och ohälsa. Det vill vi åtgärda, bl.a. genom att ta krafttag för rätten till heltid, bättre barnomsorg och individualiserad föräldraförsäkring.

Alla människor har rätt till en bred privat sfär som skyddas på praktisk och principiell grund. Det måste vara en grundsten i ett fritt, demokratiskt samhälle. Den smygande utvecklingen mot ett kontrollsamhälle är en realitet. Den måste vändas. Därför vill vi att internet-trafiken lämnas i fred, och föreslår en samlad lag om allmän kommunikationshemlighet.

Dela den här sidan:

Kopiera länk