Nyheter

(V)i tappar inte hoppet om SAAB

Det var förra veckan som återanställdes personer på SAAB och stämningen var god och hoppfull i Trollhättann

– . Det  känns väldigt tungt, just nu. Man tänker på de som jobbar på SAAB och dess underleverantörer. Detta kommer att bli förödande för deras familjer och för hela Trollhättan.

– Det här är ett allvarligt läge. Vi från V i Trollhättan  hoppas att oppositionen och regeringen sätter sig ner tillsammans och kommer med en snabb lösning för att rädda fordonsindustrin och jobben. Sverige ligger långt fram i produktionsutveckling och innovation så det borde finnas flera möjligheter för att rädda jobben i Trollhättan.

Det hade behövts ett helhjärtat stöd för att rädda SAAB, inte minst från landets politiska ledning. I stället har Saab och Koenigsegg mötts av motsatsen. Entusiasmen i Trollhättan och hos Koenigsegg har aldrig motsvarats av ett engagemang från näringsdepartementet. Maud Olofsson förklarade redan för över ett år sedan att hon i praktiken betraktade Saab som historia. Det har inte underlättat arbetet att skapa en framtid för Saab. Statssekreteraren Jöran Hägglund fortsätter nu på den inslagna linjen. En beklagan var allt han i går kunde erbjuda Trollhättan. Går Saab-affären verkligen under måste frågan hur näringsdepartementet under Maud Olofsson skött fordonskrisen åter ställas. Och den här gången kommer det inte att räcka med allmänt tal om ansvar för skattebetalarnas pengar. Regeringen måste förstå att utan jobb och sysselsättning i Trollhättan kommer det bli svårt och sköta skola och vård och omsorg.

Nu på söndag kl: 12.00 finnas vi i vår lokal på OLof Palmes gata 13 och diskuterar situationen på SAAB.

Upp till kamp för arbetarna på SAAB

Dela den här sidan:

Kopiera länk