Nyheter

Lars Ohly kommenterar att GM beslutat att lägga ned Saab.

– Det är ett mycket sorgligt beslut för saabarbetarna, trollhätteborna och hela Sverige. Men detta är också en historisk förlust för svensk industri. Nu gäller det att vi tillsammans kraftsamlar för att ta tillvara den kompetens och det industriella kunnande som finns i Trollhättan med omgivningar.

Lars_Ohly_pa_torget_i_Boras_12_sep

Jag och Vänsterpartiet är beredda att konstruktivt bidra till att finna lösningar som mildrar effekterna av Saabs nedläggning för trollhätteborna och hela Västsverige. Det som är viktigt nu är att staten behöver ha en mer offensiv politik för att stimulera investeringar och även själv är beredd att gå in i olika projekt under de närmaste åren. Här har även välfärdverksamheterna en strategisk betydelse. Staten har ett mycket stort ansvar för att hjälpa Trollhättan, säger Lars Ohly

Skriv en kommentar