Nyheter

Styrelsearbetet drar igång!

Ordförande

I måndags hade nya styrelsen sitt första möte. Ordförande Tobias Sandberg fick äran att inviga den nya ordförandeklubban. Mattias Foldemark blev omvald till vice ordförande. Och med det drar det nya verksamhetsåret igång!

Några nya namn i styrelsen för i år är; Eva Sandberg socialarbetare, Mikael Svenn studerande och tidigare styrelseledamoten Kent Hörnlund metallarbetare.

Vad står då på dagordningen för styrelsen arbete fram över?

Utöver att vi ska förstärka vårt opinionsarbete på nätet, i tidningar och i samtal på stan.  Kommer vi att planera den kommande valrörelsen, som med bestämda steg närmar sig det magiska startstrecket; ett år kvar valdagen!
Mikael Svenn som är nyvald kassör fick svara på ett par frågor om sitt politiska engagemang.

Hur känns det att bli invald i den nya styrelsen och vad tror du att du kan bidra med?

-Det känns som en spännande möjlighet att få chansen att påverka det lokala partiet. Jag hoppas främst kunna bidra genom organisationsfrågor och struktur. Sedan på det politisk planet hoppas jag kunna bidra med kunskap inom främst omsorg!

Du liksom ordförande hör till den yngre generation som börjat ta plats i partiet. Vad tror du det är som får unga att engagera sig eller inte i ett politiskt parti?

 -Jag tror att unga inte ser helheten med politik längre, att de tror att de inte kan påverka. Det, tillsammans med att den sociala interaktionen mer och mer sker på nätet, gör att de unga inte ser ett mervärde med politiken längre.

Men vad har fått dig att engagera dig politiskt?

-Tron på att jag kan förändra samhället till det bättre för alla människor, inte bara de rika.

Vill du vara en del i arbetet att besegra borgarna och dess klassförstärkande politik? Kom då på någon av våra träffar och berätta om vad just du kan ställa upp med!

  1. Bloggvänstern skriver:

    […] för i år är; Eva Sandberg socialarbetare, Mikael Svenn studerande och tidigare styrelseledamoten …Läs mer Källa: Vänsterpartiet […]

Skriv en kommentar