Nyheter

Moderaterna bäddar för rasism

fahimehtalIngen har undgått de senaste negativa utvecklingen i flykting- och migrationsfrågan I Sverige.

Ingen har undgått de senaste negativa utvecklingen i flykting- och migrationsfrågan I Sverige.

Det uppmärksammade Reva-projektet har väckt vrede hos många människor, men justitieministern Beatrice Ask har inget emot polisens diskriminerande handling av människor med utländskt utseende och tycker att polisen måste göra sitt jobb oavsett konsekvensen av det. Moderaterna har börjat också tala om en restriktivare migrationspolitik. Den ansvarige ministern, Tobias Billström, uttalade sig om ”flöden” och ”volymer” som måste minskas. Han menar människor som söker skydd från kaos och död i bland annat inbördeskrigets Syrien, men han kallar det ”flöden” och ”volymer”.

Billströms senaste uttalande om att “personer som är gömda bor inte hos en trevlig blond svensk dam i 50–60-årsåldern som vill hjälpa till. Men det är ju inte så. De allra flesta bor hos sina landsmän som inte alls är blonda och blåögda” var gränsen nådd för moderaternas rasistiska inställning. När han ber om ursäkt för sitt uttalande konstaterar han att han måste lära sig och formulera sig bättre, att han måste ändra inställning i frågan är inte på tal.

I en intervju med sajten Dagens Opinion säger moderate partisekreteraren Kent Persson rent ut att Sverigedemokraterna ”pekat på problemen”, även om han inte tycker att de står för några lösningar.

I Trollhättan går oppositionsrådet Peter Eriksson, också han en moderat, ut och säger att inte ta emot mer än 25 flyktingar mot kontraktet på 50. Torts att det innebär att vi får hälften så mycket ersättning för dem som ändå kommer hit. Han har dessutom inget förslag till bättre integration eller inkludering i Trollhättan, trots hans politiska position som oppositionsråd i Trollhättan

Ett annat sätt som moderaterna och alliansregeringen bidragit till rasism är den höga arbetslösheten och fattigdomen i Sverige. När det råder hög arbetslöshet, då är det jag som invandrare som tagit svenskens jobb, då blir jag som invandrare en konkurrent för den svensken istället för att betraktas som en som hjälper till att bygga vår gemensamma välfärd.

De senaste sex årens brutala högerpolitik är grunden till Sverigedemokraternas framgångar och det är samma moderater som drivit på den utvecklingen som nu känner sig tvingade att anpassa sin politik till en växande invandrarfientlig opinion

Ett tips till moderaterna. Skapa jobb och satsa på välfärden istället för att flörta med SD.

Fahimeh Nordborg
Grupppledare för V i Trollhättan

Dela den här sidan:

Kopiera länk