Motioner

Satsa på folkhälsan och bygg utomhusgym

img_1117
Utomhusgym i Folkets Park Malmö

I en motion till kommunfullmäktige i Trollhättan föreslår Fahimeh Nordborg, gruppledare för Vänsterpartiet, att kommunen skall satsa på folkhälsan och bygga utomhusgym.

– I den senaste välfärdsredovisningen kunde man läsa om att antalet överviktiga barn och kvinnor ökar i Trollhättan. Därför vill vi att Trollhättans Stad investerar i att bygga eller utrusta ett antal utomhusgym på lämpliga platser som skolgårdar, Spikön eller parker, menar Fahimeh.

– Vår vision för Trollhättan är att det ska vara lätt för människor att hitta inspiration och möjligheter till både rolig och enkel vardagsträning. Vi vill satsa på folkhälsan helt enkelt och alla ska ha råd med att motionera, avslutar Fahimeh.

Läs motionen i sin helhet här:

Satsa på folkhälsan och bygg utomhusgym i Trollhättan

Dela den här sidan:

Kopiera länk