Nyheter

Årskrönika 2013

123307_1705126_jpg_394334d

Här är en liten årskrönika över året som gått. Vi önskar er all lycka 2014 samt en ny regering!

Mars
Vi har kämpat för att få igång en diskussion om integration i kommunstyrelsen. När Moderaterna lokalt ville hjälpa färre flyktingar sa vi ifrån. För oss handlar det om solidaritet.

2013-03-08 17.59.55Vi har firat internationella kvinnodagen och drivit frågan om rätt till heltid för kvinnor i kommunen. Det ska vara möjligt för alla som arbetar att försörja sig på sitt arbete.

Vi har firat internationella kvinnodagen och drivit frågan om rätt till heltid för kvinnor i kommunen. Det ska vara möjligt för alla som arbetar att försörja sig på sitt arbete.

Vi har motionerat om elever på Vård- och Omsorgsprogrammet skall få lön under sin sista praktikperiod. Vi vill uppmuntra fler ungdomar att jobba inom välfärden.

Vi har motionerat om att utbilda vallotsar för att öka intresset och kunskapen inför valen 2014. Vi tror på demokrati och vill öka valdeltagandet.

Vi har drivit frågan om sex timmars arbetsdag som ett sätta att minska sjukskrivningar. Vi vill ge människor mer tid till familj och fritid.

April
Vi har i debattartiklar kritiserat regeringens flyktingpolitik. Rasismen skall bekämpas.

Vi har motionerat för att ungdomar skall få träna gratis i kommunens träningslokaler. Alla skall ha rätt till en bra hälsa samt en aktiv fritid oberoende hur mycket pengar man har.

2013-05-01 14.11.57Maj
Vi har firat 1:a maj.

Maj
Vi har firat 1:a maj.

Juni
Vi har kritiserat utvecklingen inom Kunskapsförbundet Väst. Det är viktigt att det finns en fungerande gymnasieskola där ungdomarna bor.

Juli
Vi har get svar på tal när Moderaterna försök samla billiga poäng genom att vilja sänka avgifter för företagen. Kommunens tillsynsansvar skall inte finansieras med skattepengar bara för att företagen skall kunna tjäna mer pengar.

2013-07-19 13.09.49Vi har drivit kampanjen ”Alla barn skall ha det bra!” med start på fallens dagar. Alla barn skall få det stöd de behöver oavsett bakgrund. Barnfattigdomen måste bekämpas.

Vi har drivit kampanjen ”Alla barn skall ha det bra!” med start på fallens dagar. Alla barn skall få det stöd de behöver oavsett bakgrund. Barnfattigdomen måste bekämpas.

September
Vi har kritiserat differentierade taxor inom äldreomsorgen. Höga taxor skall inte vara ett hinder för att få det stöd man behöver som gammal.

Oktober
Vi har kritiserat att GKN nekat en student sin utbildning på grund av sin härkomst. Lag är till för att följas.

Vi har ordnat föreläsning om barnfattigdom. Inget barn skall behöva lida för att deras föräldrar är fattiga.

Vi har motionerat om att bygga fler utomhusym. Vi vill satsa på folkhälsan samt ge alla en möjlighet att motionera.

November
Vi har lagt fram en egen budget för 2014 där vi bl a satsar på barn och ungdomar, äldreomsorgen samt centrum. Vi vill se ett levande och solidariskt Trollhättan.

Vi har kritiserat utbyggnaden av Överby Västra med 65 000 m2 ny handelsyta. Vi anser att hela staden måste få leva.

Vi har motionerat om att vidta åtgärder mot barnfattigdomen i Trollhättan. Vi vill se konkreta åtgärder från kommunens sida för att motverka detta.

IMG_1595November
Vi har ställt frågan till kommunstyrelsen ordförande hur han ställer sig till att Trollhättan har en av den största bostadssegregationen i Sverige. Detta måste motverkas.

November
Vi har ställt frågan till kommunstyrelsen ordförande hur han ställer sig till att Trollhättan har en av den största bostadssegregationen i Sverige. Detta måste motverkas.

Vi har lämnat vår gamla lokal och flyttat in i en ny.

December
Vi har satt oss emot utförsäljning av allmännyttan (Eidar) i Trollhättan. Alla skall ha rätt till en bostad!

Dela den här sidan:

Kopiera länk