Nyheter

Moderaterna kör populistisk propaganda,

Tre moderater skriver i TTELA om att privata vårdcentraler i Trollhättan stängs om vi får en fortsatt rödgrön ledning i regionen. Moderaterna i Västra Götalandsregionen bedriver en smutsig valrörelse i år. De drar sig inte för att skrämma upp både invånare och de anställda med hot om att stänga 90 vårdcentraler. De gjorde samma sak valet 2010 . De ropade då om att 87 vårdcentraler skulle stängas, vilket inte skett.

Det finns lagstiftning om vårdval i primärvården. Det är inte upp till oss i regionen att ifrågasätta lagen. Dessutom finns avtal tecknade med de privata vårdcentralerna, som inte ska brytas. Det är en helt och hållet populistisk propaganda från moderaterna, att skrämmas med låsta dörrar på vårdcentralerna. Agerandet har ställt till en sådan oro i organisationen att regionrådet Gert-Inge Andersson (s) såg sig föranledd att skriva ett brev till alla privata vårdcentraler om att de inte hotas av stängning. Johnny Magnusson( m) avböjde möjligheten att underteckna brevet, eftersom det skulle undergräva hans partis populistiska kampanj.

Vänsterpartiet går till val på att vi inte vill ha vinster i välfärden. Vi tycker att skattepengar ska användas i vården, inte gå till riskkapitalisternas vinster. De vårdcentraler som sätter patienten i centrum, har hög kvalitet och drivs av andra krafter än vinstbegär är välkomna att vara kvar i Västra Götaland.

valkomp DC5EDD Fahimeh Nordborg (v) Trollhättan , kandidat till regionfullmäktige

 Fahimeh Nordborg (v) Trollhättan , kandidat till regionfullmäktige

Peter Spjuth (v) Lilla Edet, kandidat till regionfullmäktige

Annette Ternstedt (v) Bengtsfors kandidat till regionfullmäktige

Dela den här sidan:

Kopiera länk