Nyheter

Sverige behöver en ekonomisk politik för alla

Snart är det 2017 och Sveriges ekonomi går bra, men det är långt ifrån alla i Sverige som får ta del av det. Under lång tid har klyftorna ökat. Det har aldrig funnits fler svenska miljardärer än idag och de är dessutom rikare än någonsin.

Men vi är många runtom i landet som vill göra upp med ojämlikheten. Det är med det i ryggen som Vänsterpartiet har gått in i budgetförhandlingar med regeringen.

Det nya året innebär att flera förslag som vi har drivit nu blir verklighet. Då kommer de 10 årliga vänstermiljarderna till kommuner och landsting som vi har fått igenom. Tandvård blir avgiftsfritt för alla upp till 23 år och vi gör det billigare att gå till tandläkaren för äldre redan från 65 år. Vi höjer flerbarnstillägget och vi förbättrar ekonomin för personer med sjuk- och aktivitetsersättning. Och mycket annat.

Som vänsterpartist är jag stolt över alla de fina jämlikhetsreformer vi har fått igenom. Vi vet att ett jämlikt samhälle håller ihop bättre. Men vi behöver bli fler som trycker på för att ta ett större grepp om ojämlikheten. Sverige behöver en ekonomisk politik för alla, inte bara de rikaste.

I det arbetet är du som medlem i Vänsterpartiet viktig. Vi är idag ett parti som växer och vi får igenom mer konkret politik än vad vi någonsin gjort förut. Utan alla er medlemmar skulle det aldrig gå. När vi nu går mot slutet av detta år vill jag passa på att tacka er för allt det fina arbete ni gör.

God jul och gott nytt år!

Jonas Sjöstedt

Skriv en kommentar