sida

Fahimeh Nordborg

Yrke: Lärare

Yrke: Lärare

Politiska uppdrag: Ledamot i Kommunfullmäktige, Kunskapsförbundet Väst, Kommunalförbundet, Kommunstyrelsen, Kommunstyrelsens budgetkommitté, Utbildningsnämnden samt ersättare i Kommunfullmäktiges valberedning. Är även gruppledare för Vänsterpartiet i Trollhättan.

Epost: [email protected]

Telefon: 0705 – 411 906

Hej kära besökare.

Jag kommer ursprungligen från Iran. Jag och mina två söner flyttade till Sverige år 1992. Jag är utbildad atomfysiker från mitt hemland Iran, och utbildad matte – och datalärare i Sverige.

Sen juni 2000 har jag och min man och mina barn bott i det vackra Trollhättan. Det tog bara några månader för mig och sätta foten i arbetslivet i Trollhättan. Sen oktober 2000 har jag jobbat som matte- och datalärare på Nils Ericsonsgymnasiet vilket jag trivs väldigt bra med, för jag älskar ungdomar och vill hjälpa dem att lära sig matematik och data. Algebra är mitt favorit ämne.

Jag valde vänsterpartiet för dess politik för rättvisa och solidaritet. Ett parti som har den bästa inrikes och utrikespolitiken i Sverige. Jag vill som alla vänsterpartister kämpa för de svaga i samhället. De svaga i min mening är, ofrivilligt arbetslösa, sjukskrivna, kvinnor och män som jobbar inom lågavlönde yrken, ensamstående mammor, invandrare, handikappade och pensionärer med låg pension

Jag blev medlem i V i Trollhättan på årsdagen av Fadimeh Sandahls död vintern 2003 och det ledde till att i mars 2004 valdes jag av mina kamrater till ordförande i den lokala föreningen, ett uppdrag som jag  lämnade över till min kamrat och vår nya ordförande Tobias Sandberg sen 2012.

Efter valet 2006 valdes jag  till gruppledare och sitter i kommunstyrelsen och i fullmäktige och fortsätter med mitt uppdrag i utbildningsnämnden. Jag trivs bra med mitt uppdrag som gruppledare och kommer att fortsätta med det ett bra tag till.

De frågor som jag driver mest är frågor som har med utbildning, integration, arbete och även frågor som har med äldre människor och göra. Jag har ett arbetssätt som går ut på att jag besöker de verksamheter som  beslut ska fattas om och detta gör jag  för att få bättre inblick i verksamheten. Jag gör det trots att jag är en fritidspolitiker och jobbar ca 110% för att kunna försörja mig.

Jag skriver artiklar, insändare, motioner och interpellationer för att få ut mina buskap till folket och jag hoppas på att på detta viset kan jag skapa en bra relation med  trollhättebona.

Tacksam om Du som läser om mig, kontaktar mig om Du har någon fråga som Du vill att jag ska driva, för drivkraft har jag gott om och jag hoppas att nästa val får jag mandat för det också.

Du kan nå mig på 2 sätt:

E-post: [email protected]

eller mobil: 0705 411 906

Dela den här sidan:

Kopiera länk