Nyheter

Investera i Trollhättan

 

Spaltmeter har skrivits om turerna kring Saab och förhoppningarna om att produktionen kan leva vidare. Det är självklart så att den framtida livskraften i Fyrbodal i hög grad är knutet till Saab och den tekniska kompetens som företaget och dess medarbetare varje dag förädlar.

Framtidstro handlar om att känna trygghet i utvecklingen och att bära en övertygelse byggd på att det som görs är viktigt och efterfrågat i framtiden. För den enskilda människan är framtidstro också drivkraften, det som sammantaget skapar livskraft i en byggd.

Vänsterpartiet i Västra Götalandsregionen har en tro på framtiden för Västra Götaland och Trollhättan. Precis som alla andra har vi följt och våndats över turerna kring Saab. Vi har kritiskt granskat och ifrågasatt regeringens agerande, enligt vår uppfattning har tyvärr näringsministern med benäget bistånd av statsministern pratat ned värdet på Saab. Trots allt är vi fortfarande fyllda av tillförsikt. Vi tror och hoppas förstås att Saab kan gå vidare med en ny ägare.

Kompetensen, det tekniska kunnandet och utvecklingsidéerna inom Saab måste tillvaratas och förfinas för att omvandlas till framtida företagskoncept som är efterfrågade. En sådan utveckling är nödvändig oavsett hur “affären” slutar. I det korta perspektivet är det avgörande att människor som ställs utan arbete också kan gå vidare i utbildning och nya arbetsuppgifter. Det handlar om att investera i människornas egen kompetens genom riktig utbildning men också i direkta jobb.

 

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk