Kommunpolitiken

Ohly kommenterar folkomröstningen på Irland

Irländarnas nej är därför en seger för alla folk i Europa. Folkomröstningsresultatet visar tydligt att de europeiska eliterna inte har folket med sig i sitt överstatliga skrytbygge. Människor vill inte ha ett Europas förenta stater där kollektivavtal och sociala frågor är underställda marknaden, kommenterar Lars Ohly.

 

 

[Image]

 

 – Enligt EU:s eget regelverk så innebär detta att Lissabonfördraget och den nya EU-grundlagen nu fallit. Jag förväntar mig att EU:s stats och regeringschefer respekterar det, säger Lars Ohly.  – Irländarnas nej är fantastiskt. Det mest välinformerade folket i Europa har nu sagt nej till en ny grundlag för EU. Man vill inte ha mer överstatlighet, utan mer av ett mellanstatligt samarbete, säger Eva-Britt Svensson, EU-parlamentariker för vänsterpartiet.   Kontakt:   Kristoffer Housset, pressekreterare till Lars Ohly 076-1454202   Eva-Britt Svensson, 070-6331346  

 

 

 

 

 

 

 

—————–[Image]

Dela den här sidan:

Kopiera länk