Kommunpolitiken

Vänsterpartiets ordförande Lars Ohly kommenterar att regeringen enligt dagens Svd inte avser ge kommunerna några nya pengar:

Högerregeringen vill inte satsa på välfärd åt alla utan man har istället sänkt skatten för de redan rika.

 – Samtidigt som kvaliteten i välfärden blir sämre kommer många undersköterskor, lärare och andra välfärdsarbetare att bli arbetslösa. Det är en vansinnig politik att minska jobben i välfärden samtidigt som varslen duggar tätt i den privata sektorn. Vi borde tvärtom anställa fler i viktiga välfärdsjobb, säger Lars Ohly. 
– Fredrik Reinfeldts påstående att regeringen satsar 9 miljarder i år är en ren lögn. Regeringen har redan fryst statsbidragen vilket gett mindre pengar till kommuner och landsting. Regeringen är – för att använda Anders Borgs ord – helt tondöv inför behoven i välfärden, avslutar Lars Ohly.

Dela den här sidan:

Kopiera länk