Kommunpolitiken

Dags för självrannsakan för eliten!

Mycket märkligt kan man tycka men mer märkligt är det att LO:s ledamot i styrelsen och tillika ordförande Wanja Lundby Wedin godkänt styrelserapporterna som gett tillstånd för utbetalningarna av Elmhagens pension.

  

 Skandalen visar med all tydlighet arbetarrörelsens och "marknadens" moraliska bankrutt. När kapitalets och fackets företrädare växer samman till en maktberusad elit, isolerad från verklighetens mödor, växer föraktet för vårt gemensamma samhälle.

 Det är dags för en total självrannsakan bland näringslivet och fackföreningarna. Särskilt för LO måste alla omotiverade ersättningar bort förutom en grundmurad arbetarlön. Likaså måste en rotationsprincip införas för att få in nytt, fräscht folk i bilden.

 Arbetarrörelsens ansikten ska inte tillåtas spärra in sig i sina luftslott och på så vis tappa kontakten med verkligheten. Det som hänt får inte upprepas men den viktigaste läxan återstår: att en gång för alla slå sönder den lyxkultur som varit och är orsaken till alla groteska fantasisummor.

 Fahimeh Nordborg

Gruppledare för V i Trollhättan

  

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk