Nyheter

1 Maj i Trollhättan med Vänsterpartiet och Ung Vänster

1maj2017

 

★★★SAMLING RESECENTRUM KLOCKAN 10:30 ★★★

Fira 1 maj med Vänsterpartiet och Ung Vänster! Vi bjuder in till Trollhättans bästa demonstration och roligaste folkfesten på arbetarrörelsens högtidsdag under parollen ”Det är vår tur nu”. Vänsterpartiets Marjam Garmroudi är huvudtalare.

★★★ TROLLHÄTTANS BÄSTA 1 MAJ-TÅG ★★★
Vi samlas vid Resecentrum klockan 10.30. På resecentrum kommer det finnas finaste folkfeststämningen. Vi tågar sedan tillsammans genom centrum till Snäckan i Maria Albers Park i Trollhättans bästa och roligaste tåg.

★★★ 1 MAJ MÖTE I MARIA ALBERTS PARK ★★★
I Maria Alberts Park vid Snäckan möts vi av musik, fika för hela familjen, informationsbord och tal av Marjan Garmroudi och Hanna Nyberg.

★★★ TALARE ★★★
Marjan Garmroudi (partistyrelsen, Vänsterpartiet)
Hanna Nyberg (Ung Vänster Trollhättan)
Lina Fryk Granat (föreningsordförande Trollhättan)

★★★ARRANGÖRER ★★★
Vänsterpartiet Trollhättan och Ung Vänster Trollhättan .

★★★ DET ÄR VÅR TUR NU ★★★
Sveriges ekonomi går bra, men det är långt ifrån alla som får ta del av det. Under lång tid har klyftorna ökat. Trots det är den här regeringen inte beredd att vidta de åtgärder som krävs för att på allvar minska orättvisorna och få ett samhälle som fungerar bättre för alla.

I vårt land ska människor känna sig delaktiga. Vi ska leva i ett samhälle där vi tar tillvara på varandra och där vi kan lita på att vi får det stöd och den service vi behöver för att kunna leva fria liv under anständiga villkor. Vi vill att alla människor i Sverige ska kunna vara stolta över att leva i ett land byggt på solidaritet och jämlikhet.

Där är vi inte i dag. Även om det är mycket som går bra i Sverige, är vi inte i ett läge där vi har en ekonomisk politik för alla. Vi har ett skattesystem som är riggat för de rika. Det har aldrig funnits fler svenska miljardärer än i dag och de är dessutom rikare än någonsin. Samtidigt är det många, många pensionärer som tvingas leva på en för låg pension. Alldeles för många föräldrar har inte råd med någon ny vinterjacka till barnen trots att den gamla är för liten. Sverige har blivit ett land med stora klyftor. Ett land där de rikaste drar ifrån oss andra. Nu är det nog. Vi vill skapa en ekonomi som fungerar för alla. Det är vår tur nu

★★★ 1 MAJ KOMBO THN ❤ GBG ★★★
Vi planerar för de som ska vidare med tåget till Göteborg som avgår 12:22, anländer 13:00.

★★★ GÖTEBORGS STÖRSTA 1 MAJ-TÅG ★★★
Vi samlas på Andra långgatan kl 13:30. På långgatan kommer det finnas nejlike- och 1 maj-pinsförsäljning, tal och folkfeststämning. Vi tågar sedan tillsammans till Gustaf Adolfs torg i Göteborgs största och roligaste tåg.

★★★ TORGMÖTE PÅ GUSTAF ADOLFS TORG ★★★
På Gustaf Adolfs torg möts vi av socialistisk orkestermusik, bokbord och tal av Jonas Sjöstedt och Malin Andreasson.

Dela den här sidan:

Kopiera länk